KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Trendovi koje nam nosi ovogodišnji Milano

Trendovi koje nam nosi ovogodišnji Milano

Datum objave: 2019-11-13 13:43:25 +0100

Salone del mobile u Milanu najutjecajniji je sajam interijera na svijetu kojega je ove godine posjetilo čak 320.000 ljudi, odnosno čak 12 posto više nego prošle godine. Sajam je to gdje se u tjedan dana pojave svi vodeći dizajneri, arhitekti, proizvođači, agenti, distributeri... i na sve moguće načine se svakog od njih pokušava oduševiti i zadobiti pažnju.

Proizvođači namještaja tako organiziraju izložbe, evente, konferencije, instalacije, partije... kako na sajmu, tako i po cijelom gradu koji tih tjedan dana u travnju diše i živi samo za jedno - dizajn koji je dio DNK ovog grada.

I što nam je donio ovogodišnji Milano i po čemu ćemo ga pamtiti?

Prvenstveno po bojama i smjelim kombinacijama. Globalnom trendu maksimalizmu pridružio se i kolorizam.
Naime, sigurno ste primjetili da su u posljednje vrijeme sve popularnije velike fotelje, maksi sofe, kreveti s predimenzioniranim i visokim uzglavljima.
A sada se tom trendu pridružuju i boje, i to one punokrvne i jarke - crvena, plava, ljubičasta, zelena, narančasta... u svim kombinacijama i uzorcima.

Veliki trend biljaka i svega što ima veze s biljkama nastavlja se i dalje kao i težnja povratku prirodi i očuvanju prirode.

Jedna od ključnih riječi sajma je održivost i odgovorno ponašanje prema resursima i prirodi. Materijali koji se koriste većinom su prirodni, ekološki, s raznim certifikatima, a plastika sve više izlazi iz mode ili se od nje očekuje da bude reciklirana.

Kamen u svim svojim oblicima, od mramora do terazza, i dalje je veliki trend, a njemu se pridružuje pleteni ratan, odnosno takozvana španjolska trska koja više nije rezervirana samo za stolice i naslonjače nego i za paravane, sjenila lampi...

Na Euroluceu, sajmu koji je posvećen rasvjeti i koji se u sklopu Salonea održava svake dvije godine, trend su i dalje lampe i lusteri s velikim staklenim kuglama i šipkama. U trendu su i dalje reinterpretacije starih lampi iz 50-ih i 60-ih godina u raznim bojama.

Ako volite boje onda će vas sigurno razveseliti podatak da Perfectini kreveti idu u širokoj paleti boja i tonova te raznih materijala.

Fotografije: Perfecta, Salone del mobile

Piše: Boba Blašković

Upoznajte naše krevete