KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Uređenje dnevnog boravka: korisno, a u trendu!

Uređenje dnevnog boravka: korisno, a u trendu!

Datum objave: 2019-11-13 13:41:06 +0100

Ljepota ili funkcionalnost?

Oku ugodan dizajn ili praktično prostorno rješenje?

Zašto ne oboje?

 

Ako se trudite oko uređenja dnevnog boravka, sobe ili stana sigurno vam je drago čuti komplimente na račun vašeg odabira police, regala ili fotelje.

Iako je ljepota u oku promatrača pa svojom divnom foteljom ne možete zadiviti baš svakog prijatelja i rođaka, postoje trendovi u uređenju doma koji ne blijede.   

Trend definiramo kao nekakav oblik grupnog ponašanja koji ima svoj rok trajanja i određeni broj sljedbenika.

Internet i društvene mreže ubrzale su razmjenu informacija i promjenu trendova, ali složit ćete se s nama, dobro osvjetljenje, “pravi” materijali i prave nijanse trajat će dulje od Instagrama i Facebooka.

Dnevni boravak predstavlja centar svih dnevnih aktivnosti i mjesto je druženja s obitelji i prijateljima. To je najposjećenija prostorija u domu pa bi kod uređenja dnevnog boravka trebali voditi računa o tome da odiše ugodnom atmosferom, ali i da ispunjava vaše potrebe.

Držite se dizajnerskih načela i naših savjeta kod uređenja interijera kako za nekoliko godina ne bi imali zastarjeli dnevni boravak.

Savjet #1 za uređenje dnevnog boravka: Izbjegavajte aktualne trendove

Pojedini modni trendovi, baš kao i trendovi u uređenju dnevnog boravka s godinama mogu dobiti status zastarjelog, a upravo najmoderniji interijeri najbrže stare.

Izbjegavajte uređenje prostorije predmetima i namještajem sezonskog vijeka trajanja. Umjesto toga odlučite se za predmete koji će bez problema izdržati test vremena.

U uređenju se oslonite na Paretovo pravilo 80/20 koje nalaže da 80% značajki bude pametna, višegodišnja investicija. To uključuje boje zidova, podova i veliki namještaj, a u onih 20% možete smjestiti sve trendi stvari koje će u vaš dnevni boravak unijeti dašak modernog vremena.

Svaki dnevni boravak treba prostor za čuvanje knjiga, ukrasa, suvenira ili fotografija. Perfectini poličari jednostavnog dizajna i visoke funkcionalnosti osigurat će vam upravo taj prostor, a pritom će zauvijek ostati u trendu. Jednostavnost ne može zastarjeti!

 

široki poličar

Perfectin široki poličar

 

niski poličar

Perfectin niski poličar

 

visoki poličar

Perfectin visoki poličar

Savjet #2 za uređenje dnevnog boravka: Kombinirajte različite uzorke

Većina osoba kod dekoriranja dnevnog boravka iskoristit će moć ukrasnih jastuka, što je jako dobra ideja. Bitno je samo da ne pretjerate.

Onih 20%  sasvim je dovoljno za sve šarene, moderne jastuke uz koje dnevni boravak možete osvježiti još pokojom dekoracijom.

Kombiniranje uzoraka sigurno je jedan od zahtjevnijih, ali bezvremenskih i tako neodoljivih trendova. Prugice, cvjetni uzorci i geometrijski oblici mogu se iskombinirati i izgledati upečatljivo. U tom slučaju fotelja ili dvosjed trebali bi biti malo decentniji.

 

Jastuk Bar

Jastuk Bar 

 

Jastuk tipo

Jastuk tipo 

 

jastuk lame

Jastuk Lame

Savjet #3 za uređenje dnevnog boravka: Manje je više

Kako bi dnevni boravak uvijek izgledao moderno trebate izbaciti nepotrebne predmete.

Pokušajte ograničiti broj dekoracija, rasteretite prostor predmeta koje ne koristite i ukrasa koje više ne volite i zadržite jednostavan stil.

I predmeti u klasičnom stilu mogu biti dio minimalističkog dizajna interijera. Dodajte moderne elemente i time će vaš dnevni boravak dobiti aktualan i svjež izgled. Slično tome, dodavanjem vintage predmeta u minimalistički uređen dnevni boravak razbit će se jednoličan dojam.

Savjet #4 za uređenje dnevnog boravka:  Siva je uvijek dobra

Mala crna haljina, bijela košulja u ormaru i siva boja kod uređenja dnevnog boravka. To uvijek prolazi.

Bijeli i bež tonovi mogu biti nametljivi, a svakako su prezastupljeni. Dobar dizajn trebao bi biti drugačiji. Sivi tonovi zidova ili namještaja idealni su zbog svoje nenametljivosti i dostojanstvenosti.

Ako su vam pretežito ili potpuno sivi komadi namještaja previše, uvijek ih možete osvježiti s malo žutih ili narančastih tonova, a u tom slučaju birajte tonove sive s narančastim ili žutim podtonom. Dobra ideja je i kombinacija sivih tonova, kombinirajte skroz blagu nijansu s onom jačom za dašak elegancije i suptilnosti.

 

Zidna polica Concept

Zidna polica

 

Poličar Concept

Poličar Concept

 

Komoda Concept

Komoda Concept

Savjet #5 za uređenje dnevnog boravka: Drveni namještaj

Drvo je prirodan i ekološki materijal koji služi za uređenje prostora, a može se dizajnirati na različite načine. Nikada nije izgubilo na popularnosti, a uvijek unese toplinu u svaki dom.

Još od renesanse drvo se koristi za proizvodnju namještaja, a njegova popularnost ne opada.

Kada se odlučujete za drvene komade namještaja trebate imati na umu i to da uz kvalitetno održavanje drvo možete koristiti jako dugo. Svakih par godina možete i prebojati drveni namještaj i tako jeftino dobiti naizgled potpuno novouređen dnevni boravak.

 

Dvostruki poličar Simple

Dvostruki poličar Simple

 

Stolić Nature

Stolić Nature

 

Zidna polica Spot

Zidna polica Spot

 

Nadamo se kako ste pronašli neku ideju za sebe i kako je vaš dnevni boravak sve ono što vi želite da bude.

Ako ne želite pratiti nikakve trendove i želite postati trendseter mi vas podržavamo. U Perfectinom webshopu može se pronaći za svakog po nešto.

Pronađi perfektan komad namještaja