KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Valentinovo u 4 zida. Kako maštovito urediti spavaću sobu?

Valentinovo u 4 zida. Kako maštovito urediti spavaću sobu?

Datum objave: 2019-11-13 13:42:50 +0100

Kada kažemo Valentinovo i uređenje spavaćih soba vjerojatno većina prvo na što pomisli je scena iz američkih filmova iz 90-ih - krevet prekriven sa satenskom posteljinom i ružinim laticama u obliku srca te zapaljene svijeće po sobi.

Moramo se složiti - pomalo zastarjelo i previše predvidljivo. A uz to, budimo realni, nepraktično je valjati se po cvijeću i paziti da se u trenutku zanosa ne dogodi požar.

Hm, ako izbacimo svijeće i ruže što nam ostaje? 

Soba koju trebamo ušuškati, romantizirati, pretvoriti u nešto posebno... Nešto s finom, romantičnom atmosferom. Možda ovako nešto?

Romantični prizor na zidu uvijek je dobra opcija, a odlična zamjena za svijeće su led lampice. Mi ih osobno obožavamo jer stvaraju divnu, slavljeničku atmosferu, a potpuno su sigurne za korištenje u spavaćoj sobi jer se ne zagrijavaju.

Možete ih razmjestiti po zidu iznad uzglavlja, uz uzglavlje, po stropu. a vrlo efektno će izgledati ako ih raširite po baldahinu.

Budimo realni, ako imate baldahin, većina vaših problema je riješena jer oni uvijek izgledaju romantično, a još ih ušuškate s velom i udobnim jastucima i prekrivačima...

Općenito, na krevet stavite jastuke različitih veličina i formata, kako bi stvorili dojam udobnosti i posebnosti. Možda nećete svaku večer ovako raskošno namještai svoj krevet, ali za neke posebne prilike i obljetnice, svakako se valja potruditi.

Jel znaš koliko te volim? Zašto to ne bi napisali na zidu. Uvijek efektne dekoracije su "ljubavni" citati koje možete oživjeti s plakatima nekih mjesta koje želite posjetiti ili za vas kao par imaju neko posebno značenje...

To može biti fotografija grada u kojem ste se upoznali, stihovi pjesme uz koju volite plesati, fotografije s vašeg najdražeg ljetovanja...

Razmislite, potrudite se, uživajte u tom procesu... čak i ako vaša druga polovica na kraju i ne primjeti svaku sitnicu, nemojte biti razočarani. To ste napravili radi sebe i radi svog zadovoljstva i užitka.

Što nikako ne zaboraviti - cvijeće. Ono uvijek podigne prostor i stvori posebnu atmosferu. Osim rezanog cvijeća lijepo će pristajati i cvijeće u teglicama, no pri odabiru i kupnji, savjetujemo da se ne vodite samo izgledom, nego da birate cvijeće koje je pogodno za spavaće sobe - poput kaktusa, aloe vere, filodendrona, palme i dracene. Evo i linka na tekst o biljkama koje savjetujemo za spavaće sobe.

I za kraj, na što nikako ne treba zaboraviti - na ono najvažnije krevet. Nema, naime, ničeg romantičnog u starom neudobnom škripavom krevetu. Ako vam treba novi krevet, imamo odličnu vijest.

Naš krevet Romantika povodom Valentinova je na posebnom popustu od čak 40 posto te umjesto 5599 kn, u dimenziji 160x200 cm, iznosit će 3359 kuna.

Krevet je to koji je osvojio srca mnogih ljudi. Ističe se posebno velikom čvrstoćom i nosivošću. Karakteriziraju ga 2 tapecirana i odvojiva jastuka koja čine uzglavlje kreveta.

Krevet Romantika je krevet niže baze i dolazi u osnovnom obliku bez podnice, dok u Lux varijanti s podiznom metalnom podnicom. Upravo taj model ima spremište za spremanje stvari po čitavoj površini kreveta, a otvara se pomoću plinskih mehanizama koje vam olakšavaju korištenje. O vašem odabiru tkanine ovisi konačan izbor tkanine, pri čemu možete kombinirati različite boje i uzorke stvarajući različite ugođaje. Jastuci koji su sa skidivom i perivom tkaninom omogućuju lakše održavanje. Tapecirana stražnja strana kreveta omogućuje da se krevet može postaviti slobodno u prostoru, a ne samo uz zid.

Količine su vrlo ograničene i akcija se odnosi samo na izložbene artike u salonima.

Fotografije: Perfecta Dreams i Pinterest

Piše: Boba Blašković

 

Upoznajte naše krevete