KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Vodič za kupnju nadmadraca

Vodič za kupnju nadmadraca

Datum objave: 2021-06-09 11:45:07 +0200

Postoje situacije kada nam treba brzo i povoljno rješenje kako poboljšati svoje spavanje. Jedan od načina kako to najbrže učiniti je kupnja nadmadraca.

Naime, bliži se ljeto i mnogi će svoj udoban krevet zamijeniti sa spavanjem na kauču u vikendici ili u apartmanu te na neudobnom pretvrdom ležaju.

Da li nadmadrac može poboljšati spavanje na kauču ili pomoćnom ležaju?

Odgovor je - da, naravno i to drastično.

Naime, većina garnitura s pomoćnim ležajem nema jednaku udobnost sjedenja i spavanja. Ako je sjedenje udobno, onda je spavanje neudobnije, a ako je spavanje udobnije onda je sjedenje jako tvrdo. 

Zašto o ovome pričamo?

Zato što ni jedan ležaj na razvlačenje nije udoban kao krevet, ali zato ga vrlo lako možete poboljšati ako na njega stavite nadmadrac.

Koji nadmadrac odabrati? Koje su uopće razlike? Što sve postoji?

U Perfecta Dreams asortimanu imamo madrace od lateksa, memory pjene i hladno ljevane pjene. 

Svaki od ovih madraca ima svoje prednosti, no naš favorit za situacije kada je madrac pretvrd ili kada je ležaj kauča neudoban je nadmadrac Natural od lateksa.

Lateks je prirodni materijal proizveden na bazi kaučuka koji je izuzetno elastičan i prozračan. To omogućava maksimalnu prilagodbu i podupiranje kralježnice, odnosno izuzetnu kvalitetu spavanja, a vrlo je pogodan za ljeto jer se na njemu manje znojimo.

Kao i drugi nadmadraci, tako je preporuka da i ovaj nadmadrac koristite u slučaju: kada vam se čini da je vaš postojeći madrac pretvrd, kada spavate na razvlačnim krevetima i ležajevima te u svim slučajevima kada želite povećati ugodu i kvalitetu spavanja.

Ovaj nadmadrac uistinu ima najbolji omjer cijene i kvalitete na kompletnom tržištu, a savjetujemo da ga nabavite i u slučajevima kada je budžet vrlo limitiran. Naime, mnogi se zbog limitiranog budžeta moraju odlučiti za madrac niske kvalitete, a njega možete drastično poboljšati ako mu dodate naš Natural nadmadrac koji je napravljen od iznimno kvalitetnog materijala. Dobivate maksimalnu udobnost uz minimalnu investiciju.

Natural nadmadrac visine je 4 centimetara što će u većini slučaja biti dosta, no ako želite deblji nadmadrac onda je sjajan odabir nadmadrac s Duo Clima jezgrom. On se sastoji od 2 materijala - memory pjene i lateksa, a opisuje ga dugotrajnost, izvanredna elastičnost, samoventilacija i regulacija vlage, izvrsna podrška za tijelo i ergonomija, te antifungicidna i antibakterijska svojstva.

Lateks i memorijska pjena su spojeni posebnom tehnologijom bez ljepljenja, a preporučuje se da ga sezonski prevrćete. Zimska strana s visco pjenom je za zimske mjesece, a ljetna strana s lateksom je pogodna za proljeće i ljeto. Ovaj nadmadrac sastoji se od 85 posto prirodnog lateksa, a spavanje na ovakvom lateksu olakšava pritisak radi boljeg protoka krvi.

Ako pak imate medicinskih problema te se oporavljate od operacije, onda svakako savjetujemo nabavku nadmadraca od visco elastične memory pjene. Njena svojstva pokazala su se izvrsnima za ublažavanje bolova i teškoća nakon operacija zbog svog antidekubitalnog djelovanja. Postoji nadmadrac od visco-elastične pjene visoke gustoće u visini 8 cm ili od 5 centimetara.

Oba nadmadraca koriste se u medicinske svrhe i ublažavaju bol, a inače visco elastična pjena koristi se u aerodinamičnoj industriji već više od 40 godina za smanjenje i ublažavanje snažnog djelovanja intenzivnih G sila kojima su astronauti izloženi prilikom uzlijetanja i slijetanja letjelica.

Njezina svojstva pokazala su se izvrsnima za ublažavanje bolova i teškoća nakon operacija zbog svog antidekubitalnog djelovanja. Visco elastična pjena pruža olakšanje kralježnici i nakon fizički napornog dana.