KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Vrijeme je za proljetno čišćenje ormara i komode

Vrijeme je za proljetno čišćenje ormara i komode

Datum objave: 2019-11-13 13:51:24 +0100

Došlo je proljeće i vi već razmišljate kako morate u proljetni shopping?

Ako da, imamo za vas jedno pitanje - imate li mjesta u ormaru?

Da, ormari su nam uvijek premali i prenatrpani, a često većinu odjeće koja je u njima uopće ne nosimo. To je jedan vječni paradoks iz kojeg se moguće izvući dobrom organizacijom.

Prekiniti ovaj začarani krug i nepotrebno nagomilavanje odjeće možete uz proljetnu inventuru ormara. I komode.

Izbacite iz njih svu staru ili poderanu odjeću, a oprostite se i od onih traperica u koje već nekoliko godina ne stanete.

Napunite ormar i komodu samo odjećom koju volite i koju nosite i vjerujte nam - nakon što se riješite nepotrebne odjeće, činit će vam se kao da imate više odjevnih kombinacija nego prije.

Čišćenje ormara može biti uzbudljivo, olakšavajuće, ali i stresno. Kako bi vam maksimalno olakšali da raščistite svoj životni prostor donosimo vam nekoliko savjeta za bezbolnu čistku ormara.

I prestanite tražiti izgovore i krenite na posao. Bolje ćete se osjećati poslije 

U nastavku donosimo ultimativni mini vodič za bezbolnu čistku ormara.

1. Napravite dobru playlistu 


Uz dobru glazbu lakše ćete se riješiti "onog džempera"

 

Malo pozadinske buke uvijek je dobra ideja kada je o čišćenju riječ. Kada se radi o čišćenju ormara to je čak i odlična ideja.

Tijekom vaše inventure pred vama će biti teške odluke. Naći ćete onaj džemper koji ste kupili na rasprodaju prije tri zime, ali ga nikad niste obukli.

Znate da ga se morate riješiti, ali s druge strane imate poriv da ga opet pospremite na dno ormara. Uz zvukove poletne i vesele glazbe bit će lakše oprostiti se sa stvarima koje ne nosite. Preporučujemo Robyn ili P!nk. Nećet pogriješiti niti ako na najglasnije navijete Alanis Morissete iz 90-ih :)

2. Izvadite sve iz ormara

Da, dobro ste čuli.

Izvadite baš sve što imate iz ormara i stavite na krevet. Ili na pod. Vjerujemo kako će to biti velika hrpa, ali to je jedini način kako da se suočite sa stvarnom količinom stvari koju posjedujete. Taj moment možda će vam i olakšati neizbježne trenutka pozdravljanja s određenom garderobom.

3. Podijelite pa vladajte

Kada ste sve izvadili iz ormara najbolje je da počnete sortirati. Odvojite zimsku od ljetne odjeće, a zatim i sportsku i poslovnu odjeću, kao i odjeću za izlaske. Vodite se izrekom "podijeli pa vladaj" i zavladajte vašim ormarom :)

Kada ste sortirali sve prema namjeni, krenite s inventurom.   

4. Držite se pravila jedne godine

Ako nešto niste stavili na sebe godinu dana (ili više!?) zašto mislite da ćete to odjenuti sada?

 

To je pitanje na koje si morate dati iskreni odgovor, a zatim se riješiti svih odjevnih predmeta koji čame u vašem ormaru i čekaju (da vi smršavite ili se udebljate, da opet dođu u modu i slično). 

5. Uložite u organizatore za odjeću

U životu, a i u ormaru sve je stvar dobre organizacije. Zato nemojte biti lijeni i naoružajte se jako praktičnim, visećim organizatorima za odjeću i cipele koje možete instalirati u ormare ili u komode.


Odlična ideja kako organizirati ladicu

 

Nabavite i kutije u koje ćete pohranjivati stvari koje ne koristite često poput, šalova, torbi, remena i slično.

6. Prodajte ili donirajte staru odjeću

Ako se nikako ne možete prisiliti na odvajanje od stare odjeće, možda će vam pomoći činjenica kako postoje ljudi kojima je ta odjeća potrebnija.

Sve ono što ne nosite, a nije poderano ili previše iznošeno spakirajte u kutije i donirajte u Caritas ili neku drugu dobrotvornu organizaciju. Dobra stvar je i ako imate u obitelji osobe kojima možete donirati odjeću.

Ako imate neke stvari koje vam je žao pokloniti, možete ih povoljno prodati preko Interneta. Bolje to, nego da vam trunu u ormaru.

7. Dotjerajte ormar

Kada je sva odjeća izvan ormara iskoristite priliku i očistite ormar. 

Usišite ga, obrišite prašinu s polica i stavite novi papir na njih. Nabavite mirisne vrećice za ormar s lavandom i stavite ih u ormar, a zatim uredno poslažite odjeću.


 

Razmislite koja odjeća će vam najviše trebati i ona neka vam bude najdostupnija.

Dolazi toplo vrijeme pa u skladu s tim organizirajte ormar, no nemojte baš svu toplu odjeću pospremiti na dno. Proljeće zna biti nepredvidivo pa ostavite koju toplu vestu u blizini kako bi vas grijala u prohladnim proljetnim večerima.

Uživajte u pospremljenom ormaru.

Nađite još bolji ormar;)