KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Vruće je, znojite se? Odaberite madrac koji će vas držati svježima

Vruće je, znojite se? Odaberite madrac koji će vas držati svježima

Datum objave: 2019-11-13 13:50:17 +0100

Visoke vrućine su pred vratima i već dobro znamo što nas čeka. Mnogo tuširanja, popodnevnih izležavanja u krevetu, noćnih prevrtanja, otkrivanja i mnogo znoja.

Jedva čekate, zar ne?

Baš smo se zato odlučili posvetiti ovaj blog madracima, madracima i samo madracima smiley

Jer nisu svi madraci isti. Neki bolje podnose vrućine, a neki malo manje.

Kako vrsta madraca utječe na noćna znojenja?

Pa zašto se često budite okupani u vlastitom znoju? Razlog može biti sobna temperatura, sastav madraca, vrsta posteljine, pa i vaš metabolizam.

A baš kao što je svaka osoba drugačija, drugačiji je i svaki madrac.

Bez obzira imali vi 50 kg ili 80 kg mekši madrac će propasti pod vašom težinom pa ćete se osjećati kao da spavate zamotani u toplu dekicu. Upravo je zbog toga bolji čvršći madrac koji će uvijek osigurati dobar protok zraka.

I to je samo jedan od razloga zašto madrac ima veliki utjecaj na to kako spavate.

Pa ako baš sada planirate mijenjati madrac, pogledajte koja vrsta madraca je najbolja za visoke vrućine koje nas očekuju.

Madraci od pjene

Što se tiče topline i noćnih znojenja, madraci od pjene su često na lošem glasu. Mnogi za noćna znojenja okrivljuju upravo pjenu jer upija tjelesnu temperaturu i ostaje topla sve do kad ležite na njoj. No posebna mrežasta struktura pjene omogućava savršenu prozračnost tako da uzrok znojenja potražite negdje drugdje.

Pa kakve vrste pjena su pogodne za visoke vrućine?

1) Madraci s jezgrom od hladno lijevane pjene

Hladno lijevana pjena je visokokvalitetan materijal i bazirana je na vodi. Proizvodi se bez upotrebe klor-flour-ugljiko-vodika te je neškodljiva ljudima i ozonu.

Madrac Superior je jedan od naših madraca napravljen s jezgrom od hladno lijevane pjene.

Madrac Superior s jezgrom od hladno lijevane pjene
Madrac Superior s jezgrom od hladno lijevane pjene

 

Fleksibilan je, elastičan i prilagodljiv anatomiji tijela. Uz to sadrži antialergijsku i antibakterijsku tkaninu Cashmere te 3D mesh ventilirajuću traku. Ona je ušivena na bočnim stranama madraca, omogućava bolji protok zraka pa osigurava i svježiji san :)

Još jedan madrac koji bi željeli izdvojiti je Stella Exclusive.

Madrac Stella exclusive s jezgrom od hladno lijevane pjene
Madrac Stella exclusive s jezgrom od hladno lijevane pjene

 

Jezgra madraca sastoji se hladno lijevane pjene modelirane u pet zona koje se prilagođavaju pritisku tijela i pružaju potporu svim dijelovima tijela.

Zbog svoje valovite strukture povećana je ugoda spavanja, a bočnim ventiliranim kanalima pojačana je bolja prozračnost i protok zraka.

2. Madraci s poliuretanskom pjenom (PU pjenom)

Poliuretanska pjena je jedan od osnovnih materijala za izradu madraca.

Svakako bi željeli izdvojiti madrac Stella koji je anatomski oblikovan i modeliran u pet zona.

Madrac Stella s jezgrom od PU pjene
Madrac Stella s jezgrom od PU pjene

 

PU pjena je strukturirana poput saća pa jamči čvrstoću i veliku nosivost. To znači da nikako nećete moći propasti u madrac pa će vam cijele noći biti udobno i svježe smiley

Stella madrac ima i valovitu strukturu pa je povećano prozračivanje bočnim kanalima. Također ima ljetnu (100 posto pamuk) i zimsku (100 posto vuna) stranu te pamučnu dekorativnu tkaninu s antibakterijskom i antialergijskom zaštitom.

Jaguar je jedan madraca koji u kombinaciji s Pantera, PU pjenom i Cellfex pjenom daje udobnost, fleksibilnost i mekoću na dodir pa ćete spavati poput bebe smiley

Madrac Jaguar s jezgrom od Pantera i Cellflex pjene
Madrac Jaguar s jezgrom od Pantera i Cellflex pjene

 

Uz to ima otvorenu strukturu stranica radi dodatne prozračnosti i 3D mesh traku, pa je savršen odabir za visoke vrućine.

Na latex madracu nećete se nikada oznojiti

Latex je zapravo mliječno bijela tekućina koja se sastoji od čestica gume raspršenih u vodi. Struktura madraca napravljena je u obliku otvorenih ćelija s milijardama minijaturnih mjehurića zraka. Iz tog je razloga latex visokoelastičan materijal te je sposoban ravnomjerno rasporediti pritisak tijela.

Orion+ s jezgrom od latexa
Orion+ s jezgrom od latexa

 

Isto tako osigurava normalni protok zraka i dobru provodljivost vlage. Prozračan je i optimalno regulira klimu za spavanje - ljeti je hladniji, a zimi topliji.

Madraci s visco-gel jezgrom

Technogel je novo patentiran kruto-tekući materijal posebno razvijen kako bi poboljšao kvalitetu sna.

Iz naše ponude izdvojili bi madrac Libra s airgel jezgrom. To je zapravo inovativna visco-gel pjena koja spaja sve prednosti memory pjene i gel jezgre.

Libra s visco-gel jezgrom
Libra s visco-gel jezgrom

 

Madrac Libra je radi dodatne prozračnosti i nesmetanog toka zraka prešiven dvoslojnom viskoznom Airgel tkaninom. Isto tako sadrži 3D mesh traku za još bolje prozračivanje madraca i ugodniju klimu tijekom spavanja.

Izbora ima mnogo, pa prije kupnje savršenog madraca dobro promislite.

Bitno je i u kojem položaju najčešće spavate, spavate li s partnerom ili patite li od alergija. Uzmite sve u obzir i probudite svježi kada je vani +30 stupnjeva smiley

Pronađite savršeni madrac