KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Za lijepo lice spavajte na leđima

Za lijepo lice spavajte na leđima

Datum objave: 2019-11-13 13:41:22 +0100

Pitate se koja je idealna jutarnja beauty rutina? Vratiti se natrag u krevet. 

Ali nažalost, ne danas. Danas je za većinu ljudi koji žive na ovoj planeti ovo ipak nemoguća misija.

Užurbani način života i obaveze glavni su razlozi za stres i neispavanost, ali i pojavu bora. Osim neispavanosti, na bore utječe i položaj spavanja. Da, dobro ste pročitali.

Naime, tijekom noći mijenjamo položaje tijela, a lice pritišćemo na jastuk i tako stvaramo nabore na koži.

Otkrijte kako položaj spavanja utječe na pojavu bora i koji od njih je najbolji za vaš mladolik izgled.

Smanjite bore na licu

Već smo nebrojeno puta spomenuli spavanje od minimalno osam sati i koliko je ono važno za mladolik izgled kože i zdrav ten. Za pojavu bora važno je i kako spavate.

Naime, ako je vaš omiljeni položaj spavanje na trbuhu, najvjerojatnije gurate lice u jastuk. Isto je i sa spavanjem na boku. Tako nastaju bore na području oko očiju, nosa i na obrazima.

Spavanje na boku uzrokuje bore na licu i vratu

Ako spavate na boku, nabavite čvrsti jastuk, a glavu prislonite tako da ga polovica lica ne dotiče. Ako pak je vaš omiljeni položaj spavanje na trbuhu, poručujemo da se odviknete i počnete spavati na leđima.

Iako spavanje na leđima često povezuju s noćnim morama, to je najbolji način da umanjite pojavu bora. Osim toga, ovaj položaj omogućuje i pravilnije disanje, zdraviji položaj kralježnice te smanjuje pojavu migrena.

Zbogom borama na vratu i prsima

Nepravilan položaj spavanja uzrokuje i bore na vratu, ali i prsima. Boranju ovih područja izloženiji su oni čiji položaj tijela u radu zahtijeva pognutost glave unaprijed.

Osim njih, tu su i osobe koje spavaju na previsokom jastuku. Predlažemo da takav jastuk odmah zamijenite anatomskim.

Anatomski jastuk koji ima još jedan naziv - memorijski jastuk i idealan je kako bi glava i lice ostali na mjestu.

Naime, takvi jastuci imaju sposobnost pamćenja i potpuno će se prilagoditi vašoj glavi kada legnete na njega. Ponašat će se kao kalup za vaše lice.

Technogel anatomski jastuk

 

              

Technogel Delux jastuk

Technogel Delux jastuk ima tradicionalan oblik i preporučljiv je onima koji vole niže jastuke i koji pretežito spavaju na trbuhu ili leđima. Zahvaljujući naprednom Techogelu, jastuk se samostalno oblikuje prema fizičkoj strukturi te posjeduje unikatna toplinska, elastična i higijenska svojstva.

Osim spavanja na leđima, borama mogu doskočiti i svilene ili satenske jastučnice koje se neće zgužvati i ostaviti nepravilne crte na vašem licu.

I spavanje bez jastuka je u redu, no u tom slučaju zarolajte ručnik ispod vrata, a možete i nabaviti jastuk u obliku valjka koji će biti potpora kralježnici.

Jastuci za glatko lice