KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Zašto se u hotelu od pet zvjezdica uvijek dobro naspavamo?

Zašto se u hotelu od pet zvjezdica uvijek dobro naspavamo?

Datum objave: 2019-11-13 13:42:58 +0100

Što je prva stvar koju napravite kada dođete u hotel? Većina, odnosno 54 posto fotografira, traži wi-fi i spaja se na društvene mreže, velik broj ljudi (56 posto) provjerava e-mailove i naručuje room service u sobu (57 posto). Rezultati su to nedavnog istraživanja kojega je proveo Booking.com na uzorku od 19.000 korisnika anketirajući ljude što rade unutar prvih 24 sata od dolaska na neko mjesto.

No, što još rade gosti kada uđu u sobu? Vjerovali ili ne, više od trećine putnika (36%) tvrdi da im je jedna od najvažnijih stvari testirati krevet skakanjem po njemu.

Moramo priznati da smo i mi malo iznenađeni, ali ono što nas svakako nije iznenadilo je što je većina ispitanika rekla da im je u sobi najvažnija udobnost kreveta.

Naime, istraživanje pokazuje da je gostima najvažija stvar u sobi udoban krevet (52%), važnija od predivnog pogleda (48%), obilnog doručka (41%), klimatizirane sobe (37%) i srdačnog dočeka domaćina (33%).

Što je vama najvažnije?

Nama naravno krevet, a ako se pitate koja je tajna udobnih hotelskih kreveta - otkrit ćemo vam da su to kreveti napravljeni od džepićaste jezgre što im garantira čvrstoću, dugotrajnost i udobnost.

Naš model Ariston osmišljen je upravo po uzoru na hotelske madrace kako bi pružao udobnost te komfor i najzahtjevnijim gostima. Osim džepićaste jezgre udobnost mu daje sloj obloge od HR pjene (35 kg/mᶟ) koja je po svom svojstvu prozračna i elastična, te ima povećanu trajnost.

No, u čemu je još tajna tih divnih hotelskih kreveta?

Zapravo, tu je splet raznih sitnica koje čine razliku. Hotelski madraci u prosjeku su malo deblji od klasičnih, napravljeni su od izdržljivijih i negorivih tkanina, imaju pojačanja na sredini u leđnom pojasu te mogućnost spajanja dvaju madraca u jedan zajednički... No, osim njih i sami kreveti i podnice su važne te i one pružaju udobnost.

No, važan je i odabir jastuka, a dobri hoteli ponudit će vam takozvani pillow bar, odnosno veliki izbor različitih jastuka koji se razlikuju po veličini, čvrstoći, tvrdoći, punjenju...

Veliki utjecaj ima i posteljina, a hoteli nas obično iznenade s besprijekorno ispeglanom i mirisnom satenskom posteljinom.

Saten je uistinu vrlo udoban za spavanje i pruža svilenkasti osjećaj, a ušuškavanju u carstvo snova doprinose i mekani popluni koji obavezno moraju biti lagani te od kvalitetnih materijala koji dišu, kako se ne biste pretjerano znojili dok spavate.

I kad mislite da je to sve, zapravo postoji još niz stvari. Dobri hoteli imaju izvrsnu izolaciju, debele tapisone, odličnu klimatizaciju i ventilaciju, a ne zaboravimo blackout zavjese koje ne propuštaju svjetlost i naravno činjenicu da ste barem na kratko na odmoru...

Piše: Boba Blašković

Fotografije: Pinterest
 

UPOZNAJTE ARISTON