KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Zaustavite trenutak

Zaustavite trenutak

Datum objave: 2019-11-13 13:42:05 +0100

Moderan način života usklađen je s ljudskom težnjom prema napretku, a istovremeno nam takav način života krade one najsitnije trenutke sreće koji nas čine boljima.

Moderan život donosi nam veće mobitele, bolje automobile, modernije stanove…

On je lopov koji otima radost, a svoju vreću puni stvarima nevidljivima ljudskom oku, a toliko važnima!

Oduzima nam vrijeme provedeno s našim voljenima, krade nam osmijehe, smirenost, ambicioznost, kreativnost i optimističnost.

Krade nam san, zdravlje i avanturistički duh, hrabrost, strpljivost, fleksibilnost i odlučnost, toleranciju, iskrenost, osjećajnost, strast, upornost, spontanost, zaigranost.

Krade nam trenutke. Ono najvrednije što posjedujemo.

Živite za trenutak, jer sve ostalo je neizvjesno

Život je krhak. Važno je znati kako živjeti u trenutku, jer nikad ne znamo kada će taj trenutak biti oduzet od nas.

“Zaustavite se i pomirišite cvijeće” svima nam je jako poznat klišej. No on bi nam trebao biti podsjetnik da usporimo i primijetimo male stvari, stvari koje život čine smislenim.

Danas je, više nego ikada prije, važno znati biti prisutan u trenutku. Kada ste zadnji put prošetali parkom, uključili sva osjetila i jednostavno uživali?

Brinite manje, smijte se što više i što češće. Ne možete u potpunosti cijeniti danas ako previše brinete o tome što će biti sutra. Usmjerite svoju energiju prema nečemu pozitivnom.

Zaustavite trenutak i odmorite se.

Provedite vrijeme razmišljajući o svojim željama, osluhnite onaj mali glas iznutra koji vam govori da radite ono što volite, ono u čemu uživate. Bila to šetnja parkom, vožnja biciklom, čitanje knjige, odlazak na predstavu, pečenje kolača, druženje s prijateljima, učenje novih stvari ili jednostavno odmor.

Odvojite vrijeme za odmor i spavanje

Kada ste odmorniji, sve što vas idući dan čeka, bit će puno lakše za obaviti i više ćete moći uživati u trenutcima ispred vas. Ako želite kvalitetnije spavati, jednostavno posvetite više vremena spavanju.

Često padamo u začarani krug: zbog svih obveza tijekom radnog tjedna često poremetimo obrasce spavanja, odričemo se popodnevnog odmora, a neprospavane sate pokušavamo nadoknaditi vikendom.

Često padamo u začarani krug čime poremetimo obrasce spavanja

Međutim, istraživanja pokazuju da stabilan i dosljedan raspored spavanja - odlazak u krevet svake noći u isto vrijeme i ustajanje svakog jutra u isto vrijeme - jednostavan je, a učinkovit način na koji se možete kvalitetno naspavati.

Možete reći da to nije moguće, da obiteljske obveze, društveni angažmani i rokovi na poslu to čine pravim izazovom. No, često imamo više kontrole nad našim vremenom nego što nam se čini.

Mali savjet za kraj...

Zašto ovaj put ne bi odabrali spavanje ispred obaveza i vidjeli kako ćete se nakon toga osjećati?

Evo našeg prijedloga: bukirajte vrijeme u svom rasporedu. Označite ga kao "eksperiment spavanja", i svaku večer legnite dva sata ranije nego inače, a onda nam javite jeste li uspjeli povećati kvalitetu svog života.

Kako bi vaš eksperiment spavanja bio što uspješniji, u tome vam može pomoći jedan od najljepših i najudobnijih kreveta u našoj ponudi - krevet Berlin. Box spring krevet savršene, hotelske udobnosti kod kojega je Bonell jezgra ugrađena u bazu (zbog čega ovaj krevet ne treba podnicu, samo odabir vašeg idealnog madraca). Odaberite krevet u željenoj tkanini, boji i dimenziji, ali samo ako ste spremni za potpuno drugačiju razinu udobnosti.

Zaustavite trenutak

Provedite napokon svoje slobodno vrijeme opuštajući se, radeći nešto što volite. Jednostavno zaustavite trenutak i iskoristite ga na najbolji mogući način.

Svaki novi dan pun je beskrajnih mogućnosti! Započnite jutro s osmijehom. Upravljajte svojim stavom od trenutka kada se probudite - neka bude optimističan i pun očekivanja.

Spavajte na visokoj nozi