Kako izabrati idealan dječji madrac

Kako izabrati idealan dječji madrac

Ako kupujete madrac za dijete, imajte u vidu kako će vaše dijete na njemu spavati od 10 do 12 sati dnevno.

Investicija u kvalitetan dječji madrac, zapravo je investicija u zdravlje vašeg djeteta.

Bitno je da dijete ima dobru podršku tijelu kada spava, kako bi se njegov kostur mogao pravilno formirati, ali i da tkanina ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na djetetovo zdravlje.

U Perfecta Dreamsu mislimo na naše najmlađe i razvijamo asortiman specijaliziran upravo za njih.

U nastavku saznajte zašto je izrazito važno djetetu osigurati kvalitetan dječji madrac i kako odabrati madrac za dijete. I neka se vaše dijete bude odmorno i veselo :)

Dječji madraci razlikuju se od madraca za odrasle

Madrace za dječje krevetiće izrađujemo iz materijala koji se koriste i kod izrade madraca u dimenzijama za velike krevete, s razlikom u debljini jer težina djece ne zahtjeva veliku debljinu.


Dječji madraci ne trebaju biti debeli, ali trebaju pružati dobru potporu

Ono u čemu se dječji madraci razlikuju najviše u odnosu na madrace za odrasle je – potpora.

Roditelji često griješe kada djeci kupuju madrace namijenjene odraslima, jer su ti madraci izrađeni prema specifiičnim potrebama odrasle osobe, a ne djeteta.

Madraci za odrasle su izrađeni u anatomskim zonama prilagodbi tijelu, jer odraslima treba nešto jača potpora u središnjem dijelu gdje smo obično teži i gdje je pritisak na madrac veći.

Potpora u anatomskim zonama kod madraca za odrasle dobro funkcionira i zato jer odrasla osoba na krevetu leži uglavnom u istom položaju.


Dječji madraci trebaju biti jednozonski kako bi pružali optimalnu podršku

Dijete s druge strane u toku spavanja u krevetiću promijeni jako puno položaja i izvedba madraca u anatomskim zonama prilagodbi tijelu ne samo da nije potrebna, već bi bila i nepoželjna.

Zato su madraci koji se izrađuju za dječje krevetiće su uvijek jednozonski, što znači da u svakom svom dijelu pružaju jednaku potporu tijelu.

Na taj način će omogućiti idealnu podršku dječjem tijelu, bez obzira u kom položaju dijete spavalo. Optimalna podrška važna je pak za pravilan razvoj koštanog stupa.

Vrstu madraca za dječju krevetić potrebno je izabrati prema podlozi.

Koju vrstu dječjeg madraca izabrati?

Ako je u krevetiću puna podloga na koju dolazi madrac, preporuka je Gita dječji madrac s oprugama, kako bi imao mogućnosti dovoljno prozračivanja.

Ako je u krevetiću letvičasta podnica na koju će biti postavljen madrac, onda je sasvim svejedno koja od opcija madraca će se odbrati, jer na letvičastu se podlogu postaviti i madraci s oprugama i madraci od pjene i drugih materijala.

Osim već spomenutog dječjeg madraca Gita sa oprugama, izrađujemo još i dječji madrac Nemo od PU pjene –  za kojeg možemo reći da je jednostavna izvedba našeg popularnog Stella madraca,  te dječji madrac Garfi – koji je izvedba od HR pjene, novija generacija pjena za izradu madraca.


Pružite djeci miran san i sretno buđenje

Bez obzira koji madrac se odabere, svaki je izrađen na način da pruži dovoljno udobnosti te dobar i miran san, a samim tim i sretno buđenje, što je i najvažnije kod tako male djece.

Odabirom nekog od ponuđenih modela, osigurat ćete ugodnu i zdravu klimu prilikom spavanja te miran san vašeg djeteta.

Održavanje dječjeg madraca

Svi Perfecta Dreams madraci imaju navlaku sa patentom, tako da se navlaka može skinuti i oprati.

Uz navlaku, preporučujemo da za dječji madrac nabavite i vodootpornu zaštitnu navlaku koje će produljiti vijek trajanja madraca.

Koliko često mijenjati dječji madrac?

Znate da madrac “za odrasle” morate promijeniti svakih 8 do 10 godina, a dječji madrac još i češće. 

Za to postoje dva razloga: prvi je da se dječji madraci brže prljaju, a drugi je taj da djeca rastu i mijenjaju im se potrebe. 

Imajte u vidu kako dijete nikada ne smije prerasti madrac, pogotovo ne toliko da mu noge vise s jedne strane kreveta jer onda ne dobiva pravilnu potporu za kralježnicu pa se kostur formira na krivi način.

Nadamo se kako ćete zajedno s vašim djetetom izabrati savršen madrac za miran dječji san.

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju. I online i u našim prodajnim salonima.


Marina, prodajna savjetnica, Zagreb

Odaberi veličinu

Odaberi veličinu