Zašto su boxspring kreveti tako popularni?

Zašto su boxspring kreveti tako popularni?

Vjerojatno su se mnogi susreli s pojmom boxspring krevet, ali da li uistinu znate kakav je to krevet i zašto je tako poseban i popularan?

Naime, iako sama riječ “box” aludira na ladicu, to nije krevet s ladicom ili spremištem. Odnosno može biti, ali to nije razlog zašto je dobio naziv boxspring. Boxspring kreveti imaju drugu važnu značaju – a to su kreveti bez podnice koje kupujete po principu “all in one”.

To su kreveti koji nemaju podnicu, ali zato zato posjeduju dva madraca od opružne ili džepićaste jezgre koji se nadopunjavaju, podupirući tijelo elastično po zonama za optimalni komfor i zdravo spavanje.

Klasičan boxspring krevet se sastoji od stabilnog drvenog okvira takozvanog „box-a“, odnosno postolja s integriranim oprugama zbog kojih je podnica suvišna. Na njega dolazi madrac s džepićastom opružnom jezgrom koji omogućava udobnost, a kako bi se dobila još veća udobnost i visina na njega dolazi nadmadrac od hladno lijevane pjene, visokoelastičnog materijala ili lateksa.

Da, veća visina i povećana udobnost su njegove glavne značajke, te prednosti zašto je i u Hrvatskoj vrlo brzo postao jako popularan.

Naime, boxspring kreveti desetljećima su u Americi, Velikoj Britaniji i Australiji najpopularniji način spavanja, a njihova popularnost širila se kroz filmove i serije jer je mnoge zaintrigiralo na čemu to spavaju hollywoodski glumci. Odgovor je u većini slučajeva – na boxspring krevetima.

Posebnost boxspring kreveta je i njegova visina od 55 do 60 centimetara koja omogućava lakše lijeganje i ustajanje. Neki modeli opremljeni su sandukom za posteljinu, rasvjetom ili pak elektromotorom za podešavanje idealnog položaja tijela.

Kad smo kod prednosti takvi kreveti bolje se provjetravaju od klasičnih kreveta, pa je zbog toga ugodnija mikroklima kod spavanja, a mnogi kažu da su primjetili i da su izdržljiviji i dugotrajniji.

Perfectin najprodavaniji krevet je upravo boxspring krevet, i to New York, koji je postao apsolutni bestseller na tržištu od kada se pojavio 2015. na tržištu.

Udobnost ovog kreveta satkana je od mnoštva slojeva od kojih je ovaj krevet napravljen. U prvom sloju, u bazi kreveta ugrađena je letvičasta podloga koja je obučena u tkaninu. Madrac s džepićastom jezgrom potvrđuje tu udobnost, a u ponudi su i opcije izbora finalne udobnosti između tvrđeg nadmadraca od hladno lijevane (HR) pjene ili mekšeg od elastične (memory) pjene. Krevet u bazi posjeduje 2 bočne ladice koje su idealne za spremanje stvari.

Pripremila: Boba Blašković

Fotografije: Perfecta Dreams, Pinterest

UPOZNAJTE NAŠE KREVETE

Odaberi veličinu

Odaberi veličinu