KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Često postavljena pitanja

Perfecta često postavljena pitanja

 

Koja je vrsta madraca najprikladnija za osobe manje tjelesne težine?

Osobama sitnije tjelesne građe i težine preporučaju se mekani madraci, poput madraca s gel jezgorm ili madraca sa memorijskom pjenom. Spavanje na tvrdim madracima moglo bi uzrokovati bolove u kukovima i kralježnici, kao nakon dužeg sjedenja na tvrdim podlogama.

Savjet je prvenstveno da prilikom kupnje, isprobate sve vrste ponuđenih mekših madraca, najmanje 10 minuta svaki, te da se prema vlastitom osjećaju odlučite za Vama najugodniji.

Spadaju li Technogel madraci u mekše ili tvrđe madrace?

Zbog svojih jedinstvenih sposobnosti prilagođavanja tijelu spavača te prenošenja pritiska ravnomjerno na cijelu površinu, Technogel madraci svrstavaju se u kategoriju mekših do normalnih madraca.

Koja je vrsta podnica pogodna za Technogel madrac?

Technogel madraci posebni su po svojoj jedinstvenoj gel jezgri koja se u potpunosti prilagođava tijelu spavača i ravnomjerno raspoređuje pritisak. Kako bi Technogel madrac koristio kao optimalna anatomska potpora kralježnici prilikom spavanja, potrebno ga je pravilno kombinirati sa fiksnim podnicama čvršće građe, poput Ergo Fix-a i Silver Sieste.

Za gel madrace ne preporučaju se podizne podnice.

Postoji li u vašoj ponudi madrac za alergične osobe?

U ponudu smo uveli nov madrac, posebno izrađen za osobe koje pate od alergija i asme. Madrac Sensity s aktivnim probioticima utkanima unutar strukture madraca onemogućava razvoj neželjenih bakterija, mikroorganizama i nečistoća te održava Vaš krevet higijenski čistim i zdravim.

Kada je vrijeme da nabavim novi madrac?

Kada primijetite da se vaš madrac deformirao, znači da postoje udubine ili kvrge na njemu te ako se nakon noćnog odmora budite nenaspavani i s bolovima – vrijeme je da razmislite o promjeni madraca.

Kakav madrac mi odgovara?

Postoji više tipova madraca prilagođeni različitim tipovima ljudi i navikama spavača. Naš prijedlog je da se madrac prije kupovine obavezno mora isprobati, tako da svatko za sebe procijeni koji mu madrac najviše odgovara. Naravno, naše obučeno, ljubazno osoblje Vam može pomoći svojim savjetom.

Moram li uz madrac kupiti i novu podlogu ili mogu iskoristiti staru?

Postoje određena pravila kombiniranja madraca i podloge, jedno od toga je da madraci od pjene i lateksa obavezno moraju imati letvičastu podlogu, dok madraci s oprugama mogu biti postavljeni i na punu podlogu. Kod madraca od lateksa i madraca s džepičastim oprugama, zbog strukture madraca, obavezna je letvičasta podloga gušćih rasporeda letvica.

Je li bolje za bračni krevet kupiti madrac u jednom dijelu ili dva odvojena madraca?

Ne pruža svaki madrac svakome isti osjećaj ugode. Ponekad se dogodi da partnerima odgovara ista vrsta madraca, a ponekad i ne. Zato smo mi dizajnirali raznolike tipove madraca tako da Vi trebate samo isprobati i usuglasiti koji madrac Vama najviše odgovara. Ukoliko se odlučite za madrac iste vrste, svakako je jednostavije kupiti madrac iz jednog dijela. Naravno, ukoliko uz madrac kupujete podnice s ručnim ili električnim podizanjem, preporuka su odvojeni madraci. Ukoliko kupujete Technogel madrac, također su preporuka odvojeni madraci, zbog težine madraca, te lakšeg rukovanja.

Što je važnije, podloga ili madrac?

Oboje je veoma važno za ugodno i opušteno spavanje, međutim većinom je madrac važniji. Ukoliko kupujete kvalitetni madrac, nije potrebno ulagati u najskuplju podlogu, jer madrac svojom kvalitetom već osigurava zdravo spavanje.

Mogu li se kod vas kupiti i izvanstandardne dimenzije madraca?

Naravno, naši madraci se mogu proizvesti prema željama kupaca u svim vanstandardnim dimenzijama uz brzi rok isporuke.

Patim od alergija. Kakav madrac mi preporučujete?

Svi naši madraci imaju antialergijsku i antibakterijsku tkaninu.

Kako ispravno izmjeriti visinu madraca?

Madrac je potrebno staviti na ravnu podlogu te postaviti ravno pomagalo na gornju stranu madraca kako bi se isrpavno izmjerila visina madraca, odnosno razmak između te dvije ravne površine.

Skica prikazuje pravilan način izmjere madraca.

Koja su dozvoljena odstupanja kod dimenzije madraca?

Način mjerenja kao i dozvoljena odstupanja od istih propisana su prema HRN EN 1334:2001 Kućni namještaj - Kreveti i madraci - Metode mjerenja i preporučena dopuštena odstupanja (http://www.hzn.hr).

U normi su izrekom navedena dozvoljena odstupanja za madrace koji se smještaju na krevete. Ona za širinu i dužinu iznose + 0 mm/- 20 mm (neovisno o dimenziji madraca), a za visinu +/- 10 mm ili 10% (u ovisnosti što je manje).