Postavite krevet prema Feng Shui pravilima i spavajte kao beba

Postavite krevet prema Feng Shui pravilima i spavajte kao beba

Svi ste čuli za Feng Shui. To je drevna tehnika stara više od 6.000 godina koja nas uči kako urediti prostorije da bi protok energije unutar doma bio što pravilniji i kako bi se uravnotežila naša životna energija (Chi).

No može li zaista Feng Shui u naš dom i u naš život unijeti više sna, sklada, ljubavi, sreće, i zadovoljstva? Vještinu pristiglu iz istoka već su odavno prigrlili zapadnjaci, a zahvaljujući internetu, Feng Shui savjeti postali su široko dostupni svima koji se znaju spojiti na internet.

Tako pravila Feng Shuija kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u domu spavaća soba jer ona sadrži našu osobnu energiju, a Perfecta kaže da je najvažniji namještaj u sobi krevet zajedno s madracem!

Odlučili smo spojiti ova, nazovimo ih, pravila i otkriti vam kakav bi krevet trebali imati da bi (kao što Feng Shui kaže), svakog dana prštali od sreće.

Pa što čini krevet savršenim?

1. Uzglavlje bi trebalo biti drveno ili tapecirano

Dok polako tonete u san, tijelo prolazi kroz složene procese obnavljanja energije. Podsvjesno, glava treba imati dobru podršku i zaštitu, baš kao što je trebaju imati i leđa dok sjedite dulje vremena na stolcu.

Dobro Feng Shui uzglavlje jedan je od ključnih elemenata Feng Shui kreveta.  Najbolja Feng Shui uzglavlja su ona koja su čvrsta i izrađena od drveta ili su tapecirana. Takva uzglavlja imaju vrlo dobru kombinaciju snažnih, a s druge strane dovoljno nježnih Feng Shui energija koje prolaze kroz spavaću sobu i omogućuju bolji san.

Tapecirano uzglavlje Perfecta krevet

No nisu sva tapecirana i drvena uzglavlja ista! Uzglavlja trebaju biti puna, a ne rešetkasta jer prazni prostori između rešetaka predstavljaju energetske rupe.

Drveno zaglavlje Feng Shui

A koja uzglavlja su najgora? Ona metalna! I to iz mnogo razloga. Prvi i najočitiji razlog je da je metal hladni na dodir i ima hladnu energiju, a to nije energija koju želite imati u krevetu. Metal također u sebi ima magnetizam koji privlači radiovalove, a uz TV, mobitele i tablete u sobi, još vam samo nedostaje metalno uzglavlje za savršeno nemiran san.

Metalno uzglavlje prema Feng Shui nije dobro

Dobro što u Perfecti imamo samo tapecirana uzglavlja 

2. Dobar madrac je onaj novi i ne preveliki

Na tržištu postoji mnogo vrsta madraca pa odaberite onog koji će vam pružiti najbolji san i opuštanje. Što bolje spavate noću to ćete se tijekom dana osjećati bolje. Budite svjesni Feng Shui energije i nikako ne kupujte rabljene madrace jer nikada ne znate koju su energiju usisali od prethodnih vlasnika.

Što se tiče dimenzije madraca, Feng Shui kaže da bi trebali izbjegavati one king size madrace. Na tako velikom krevetu predaleko ste od partnera, nemate mogućnost za prisnošću pa tako unosite razdor i razmirice u ljubavnu vezu.

Madrac ne smije biti preveliki kako vas ne bi odvojio od dijamanata

Isto tako, bračni krevet bi trebao imati zajedničku podnicu, jedan veliki madrac i prekrivač koji je dovoljni velik da pokrije i vas i partnera. Na taj se način energije partnera čvršće povezuju, produbljuje se intimnost i jača se povjerenje.

3. Krevet treba biti povišeni, bez spremišta

Da bi omogućili nesmetan protok energije, krevet treba biti malo iznad razine poda. Tek toliko da krevet nije direktno na podu.

Ova energija zove se Chi i ona čisti vašu energiju dok spavate. Općenito govoreći, kreveti koji imaju ugrađene ladice i mjesto za skladištenje smatraju se lošima za Feng Shui krevet jer takav prostor blokira protok energije.

Krevet sa spremištem nije prema Feng Shui pravilima

4. Krevet bi trebao biti u dijagonali s vratima

Prema Feng Shuiju, krevet bi trebao biti što dalje od ulaznih vrata. Pokušajte izbjeći položaj kreveta nasuprot vratima ili u kutu sobe iza vrata. U tom ćete položaju imati osjećaj kao da se skrivate od svijeta i osjećat ćete se nesretno.

Krevet bi idealno trebao biti smješten dijagonalno od vrata kako bi ležeći imali otvoreni pogled na vrata.

5. Krevet bi trebao biti naslonjen uz zid, no izbjegavajte prozore

Zid daje snažnu potporu krevetu i vrlo je važan za miran san. Naime zid stvara snažnu zaštitnu energiju oko kreveta, puni ga pozitivnom energijom, a vama daje osjećaj sigurnosti i potpore. 

Ako je moguće, izbjegnite postaviti krevet odmah pod prozorom. Prozor je otvor u vanjski svijet pa energija izvana lakše dopire do nas i remeti san. 

6. Krevet treba ravnotežu, pa dodajte noćne ormariće

Kako bi krevet bio uravnotežen, sa svake strane bi trebali imati dva noćna ormarića bez obzira spavate li s partnerom ili ne. Noćni ormarići ne moraju uopće biti isti pa dajte mašti na volju. Samo izbjegavajte oštre rubove koji su sami po sebi opasnost i postavite ih tako da do kreveta možete doći s obje strane.

Noćni ormarići dat će ravnotežu spavaćoj sobi

Ovo je samo nekoliko Feng Shui savjeta što se tiče samog kreveta. Postoje još mnoga pravila vezana uz materijal posteljine, namještaj spavaće sobe, boje spavaće sobe pa i samih dekoracija.

Ako imate nemiran san, pokušajte namjestiti položaj kreveta u skladu s Feng Shui pravilima. No ako nikako ne možete idealno postaviti Feng Shui krevet, mi ipak stojimo iza svojih preporuka. Kvalitetan krevet, madrac i jastuk će sve riješiti, bez obzira spavate li u dnevnoj ili radnoj sobi, pa čak i kuhinji

Pobrinite se za miran san 🙂

Podijeli na društvenim mrežama:

Objavljeno: 16.12.2022

Odaberi veličinu

Odaberi veličinu