KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Nadmadrac od memorijske pjene i zašto ga je dobro imati?

Nadmadrac od memorijske pjene i zašto ga je dobro imati?

Datum objave: 2019-11-13 13:57:43 +0100

Nadmadraci mogu biti izuzetno korisna i funkcionalna investicija, no prije kupnje važno je dobro odabrati i kupiti proizvod koji nam odgovara.

Ljudi obično žele kupiti nadmadrac jer čuju od prijatelja, susjeda ili rođaka kako je to super i kako im je promijenilo kvalitetu spavanja.

I to je za njih vjerojatno istina, ali ne znači da će i vama odgovarati isti nadmadrac.

Svatko za sebe treba odlučiti koji nadmadrac mu odgovara, jer će jedino u tom slučaju njime biti uistinu zadovoljan.

Nadmadraci od memorijske pjene: karakteristike

Najpopularniji su nadmadraci od visco elastične, tzv. memory pjene, ali ona ne odgovara svakome.

Memory pjene ima više različitih gustoća i različitih debljina, a nadmadraci od memory pjene se preporučuju svima koji pate od bolova u kralježnici.

Razlog je taj što se memory pjena prilagođava i oblikuje prema obliku tijela, pa time čini rasterećenje točke najjačeg pritiska.

To je važno za ljude s reumatoidnim oboljenjima te za ljude koji moraju dugo ležati jer posjeduje antidekubitalna svojstva.

Nadmadraci od memory pjene se preporučuju svima koji pate od bolova u kralježnici
Nadmadraci od memory pjene se preporučuju svima koji pate od bolova u kralježnici

 

Pjena je izrađena tako da reagira na toplinu i težinu osobe i stoga se idealno cijelom dužinom tijela prilagođava.

Ta reakcija na tjelesnu temperaturu stvara ugodan osjećaj opuštanja mišića i omogućava maksimalnu prilagodljivost te ispravan položaj kralježnice, ali nam ujedno i drži ležaj uvijek topao.

Kako odabrati odgovarajući nadmadrac

Pa ipak osobe koje imaju zdravstvene tegobe mogu htjeti spavati i na tvrđem ležaju. To je osobni osjećaj i nema pravila što nekome treba ili ne treba odgovarati.

Najvažnije je da osoba zna što želi postići sa nadmadracom, i da ga prije kupovine u salonu isproba, približno na način kako će ga koristiti kod kuće.

Na primjer, ako će se nadmadrac od memorijske pjene staviti na neki tvrđi ležaj, onda i nadmadrac u salonu treba probati tako da ga se stavi na naš tvrdi madrac i da se osjeti udobnost nadmadraca i daje li on doista osigurava udobnije i kvalitetnije ležanje.

Treba znati da ako se nadmadrac stavi na neki ležaj koji je već lagano ili čak i malo više deformiran, neće se ispraviti ta deformacija već će se ona osjetiti i dalje, samo će biti udobno mekana deformacija.

Ukoliko je došlo vrijeme mijenjanja madraca onda će se on teško popraviti sa nadmadracom.

Ako nadmadrac treba ublažiti rubove od spajanja razvlačnih ležaja to će skoro potpuno i učiniti.

Nadmadrac može biti i od hladno lijevane pjene

Ako se želi nadmadrac, ali ne nešto što bi grijalo i bilo mekano, onda je to naš nadmadrac Orange od HR pjene. Takav nadmadrac je već i samo zbog svog sastava tvrđi, ne reagira na toplinu tijela pa se neće potpuno po tijelu niti prilagođavati, već će davati jedan tvrđi osjećaj ležaja.

Nadmadrac od hladno lijevane pjene daje tvrđi osjećaj ležanja
Nadmadrac od hladno lijevane pjene daje tvrđi osjećaj ležanja
 

Takav nadmadrac je idealan za korištenje na ležaju koji je sastavljan iz više dijelova, pa da to sve poveže u jednu cjelinu, a da bude udoban osobi koja želi tvrđi ležaj.

Dodatnu pogodnost za korištenje tog nadmadraca smo postigli s njegovom navlakom koja ima Greenfirst zaštitu.

To je prirodni tretman baziran na ekstraktima esencijalnih ulja, bez kemijskih aktivnih sastojaka i pesticida, te protiv moljaca i stjenica.

To mu omogućuje bezbrižno korištenje kao i spremanje do narednog momenta potrebe za njim. Svi nadmadraci iz naše proizvodnje imaju navlaku koja se može skinuti i prati. 

Nadmadrac može biti dodatni ležaj ili podloga za igru

Jednom kada kupite nadmadrac možete ga koristiti za razne stvari. Primjerice, možete ga nositi na put i svaki put spavati na udobnom ležaju. 

S nadmadracom se vrlo brzo i na podu može napraviti ležaj, a odlično će poslužiti i kao podloga za dječju igru na hladnom podu.

Nadmadrac se može koristiti u raznim situacijama, sve ovisno o potrebi. 


Marina, prodajna savjetnica prodajna savjetnica
Perfecta Dreams, Salon TC Solidum Zagreb
 

postavi pitanje Marini